Thor: Ragnarok (2017)
Yönetmen: Taika Waititi
Yıldızlar: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett
Bence: Süper kahraman janr’ını süt ineğine dönüştürüp, içini sıkmaya devam. Daha fazlasına girmeden önden şunu söylemiş olayım; Thor: Ragnarok çok eğlenceli bir film, gittiğime memnunum, beklentimi aştı, komikti vs vs… Janr’ın hazin sonuna dönecek olursak; süper kahraman filmleri artık tüm ciddiyetini kaybedip bir varoluşsal krizde olduğu ortada. Diğer türlerle; dramla, polisiyeyle, korkuyla, film-noir’la - her çeşit türle fingirdeştikten, onlarla dayanışarak ayakta kalmaya çabaladıktan sonra Deadpool janr’ın tüm temellerini tiye alarak mezar taşını dikmişti. Etkisini kaybetmeye başlayan her türde gördüğümüz gibi sonunda kendi içinden bir parodi ölümcül darbeyi vurmuştu. Thor Ragnarok, komediye yanaşmamış, komediyle dayanışmamış, aslında komediye sığınmış. Filmi son çeyreğine kadar komedi taşıyor, son düzlükte artık izleyici kıvama gelmişken “süper kahraman” janr’ı eline kılıcı alıp sanki operada en son sahneye çıkan şişman kadın-assolist oymuş edasıyla filmi bağlıyor. Biraz alkışı da kendine bekliyor.
Thor: Ragnarok; karakterlerine bolca ruh üfleyebilmesiyle, kendiyle dalga geçebilen rahat tavrıyla, karakterler arasında oluşturduğu güçlü sinerjisiyle, tempolu bölümlerinin klişelerden uzak kalma çabasıyla çok kolay taşlanan türünün iyi, eğlenceli bir örneği olmayı başarmış. Cate Blanchett (Thor’un Kardeşi Hela), Tom Hiddlestone (Thorun kardeşi Loki), Chris Hemsworth (Thor) en öndeki rollerde filmin gerektirdiklerini yerine getirmişler – Mark Ruffalo, Benedict Cumberbatch, Idris Elba, Anthony Hopkins gibi tanıdık yüzler filme tat katmışlar ama filmin yıldızı Jeff Goldblum… Toplamda 10 dakikayı geçmeyen bir rol için olabildiğince parlak - ve çok komik. Rolün, Goldblum kendi olarak (public persona’sı olarak) oynayabileceği kıvamda olması işini tabii kolaylaştırmış, ama yine de alkışı hak ediyor. Ben hayranlıkla ve bolca gülerek izledim. 02saat10dakika.
Puan:
Puanlama, 10 üzerinden yapılmıştır ve tamamen kişisel tercihlere dayanmaktadır. Notun belirlenmesi için kullanılan kriterler tamamen keyfi bir biçimde oluşturulmuş ve bu kriterlerin ağırlıklandırılmasında da benzer bir metodoloji kullanılmıştır. Notlar nümerik değil, kategoriktir.
Siz ne Düşünüyorsunuz? Filmle ilgili tartışma sayfasına ulaşmak için tıklayınız.
Çok seslilik her zaman daha iyi!